5

69 klanten waarderen ons gemiddeld met 5 uit 5 sterren!

Touren in Drenthe logo
5 5 69
menu
Sfeerfoto Touren E-Choppers Drenthe

Over Touren in Drenthe

In 2020 hadden we in Drenthe en heel de wereld te maken met Corona. Het is niemand ontgaan. Er kon niet veel meer. Uitstapjes naar het buitenland of zelfs maar naar een zwembad of attractiepark: het was nauwelijks nog mogelijk. Wat kon er nog wel? De natuur in!

“Zoveel moois, zo dichtbij”

Stefan, de eerste eigenaar van Touren in Drenthe, was in de dertig jaar dat hij al in Klazienaveen woonde nog bijna nooit in natuurgebied Bargerveen geweest, terwijl hij er toch nog geen 5 minuten vanaf woonde. In deze periode, waarin er verder weinig kon, ontdekte hij de schoonheid van de natuur. Toevallig was in dit gebied de afgelopen jaren juist de infrastructuur flink verbeterd, waardoor het Bargerveen een stuk toegankelijker werd. Stefan kwam tot de conclusie dat er vlakbij huis heel veel moois te zien was.

foto bij Over Touren in Drenthe
foto bij Over Touren in Drenthe

E-choppers

Een echte wandelaar is Stefan niet. Fietsen alleen als het moet. Toevallig werd Stefan door een vriend gewezen op de E-chopper. Dit was de oplossing: de natuur in zonder deze te verstoren met lawaai en zonder er doodmoe weer uit te komen! Meer mensen zouden op deze manier het Bargerveen moeten kunnen verkennen. Het idee van Touren in Drenthe werd geboren...

Het begin van Touren in Drenthe

Al snel werd er overleg gepleegd met allerlei deskundigen. Stefan zocht uit welke e-choppers het meest geschikt zijn om te verhuren, wat zijn de mooiste plaatsen om met de scooters te bezoeken? En natuurlijk ook praktische zaken, zoals locaties om als uitvalsbasis te gebruiken, een goede website en administratieve zaken. In november 2020 werden de eerste ritten gereden en in januari 2021 werd alles gereedgemaakt voor het eerste seizoen Touren in Drenthe. Spannend? “Zeker, maar ook ontzettend leuk!”,  aldus Stefan.

Ontdek Drenthe ook eens op een andere manier!

Boek een tour

Succes en de verhuizing!

Het eerste zomerseizoen was een gekkenhuis! Ontzettend veel gezinnen en groepen wilden het Bargerveen bezoeken met de e-choppers. Er werden snel meer scooters bijgekocht, ook tweepersoons, zodat kinderen achterop mee konden. In deze periode werd ook duidelijk dat Touren in Drenthe te groot was geworden om naast andere bezigheden goed door te ontwikkelen. Door toeval kwam Stefan in gesprek met Jeroen, een andere ondernemer uit de regio Drenthe. Jeroen bleek juist tijd over te hebben om een nieuwe activiteit naast zijn bestaande installatiebedrijf op te pakken. Jeroen was meteen enthousiast en nam vanaf oktober het stokje over. Daarmee kreeg Touren in Drenthe onder andere een nieuwe en perfecte locatie: meteen aan het natuurgebied Bargerveen. Zo kan je met de e-chopper dus meteen de natuur in!