4.9

92 klanten waarderen ons gemiddeld met 4.9 uit 5 sterren!

Touren in Drenthe logo
4.9 5 92
menu
Sfeerfoto Touren E-Choppers Drenthe

Veelgestelde vragen

Hebben de scooters bergruimte?
Nee, je kunt geen spullen meenemen op de e-choppers, daarvoor kun je het beste een rugzak gebruiken. Wij hebben geen rugzakken te koop of om uit te lenen.

Kan ik mijn geld terug krijgen als ik reserveer, maar later wil annuleren?
Ja, mits 24 uur tevoren geannuleerd of korter tevoren wanneer er speciale omstandigheden zijn, zoals slecht weer of calamiteiten. Laat dit in elk geval zo vroegtijdig mogelijk weten. Bij niet verschijnen bij een reservering worden de gehele kosten uiteraard in rekening gebracht.

Mogen (jonge) kinderen mee als passagier op de scooter?
In principe zijn de scooters bedoeld voor volwassenen, de bestuurder dient ook een rijbewijs te hebben en te kunnen tonen. Iets oudere kinderen (vanaf 5 jaar) kunnen mee achterop op een tweepersoons scooter deze hebben een rugsteun. Voor kleine kinderen (van 3-5 jaar) hebben wij een speciaal kinderzitje. Hiervoor geldt nadrukkelijk je eigen risico en verantwoordelijkheid. Het ene kind is de andere niet en je dient zelf in te schatten of dit veilig kan.

Welke tijden gelden voor het ochtend- en middagblok?
Reserveer je voor de ochtend, dan rekenen we op je rond 9.00 uur en ben je rond 12.00 uur terug. Het middag blok loopt van 13.00 uur t/m 16.00 uur en de hele dag is van 9.00 uur t/m 16.00 uur. Afwijken van deze tijden is in overleg mogelijk. Neem hiervoor contact op.

Heb ik een rijbewijs nodig voor het huren van een e-scooter?
Ja, je dient in het bezit te zijn van een geldig bromfietsrijbewijs of een geldig autorijbewijs.

Moet ik mij extra verzekeren?
Alle voertuigen zijn door ons verzekerd. Een persoonlijke WA-verzekering is voldoende voor eventuele schade of ongevallen.

Kunnen we met een groep gaan scooteren?
Natuurlijk! We hebben zelf ongeveer 50 scooters beschikbaar.

Heb ik speciale kleding nodig?
Normale kleding is prima. Wanneer het buiten koud is, raden wij je aan je goed warm te kleden. Rijden op een e-chopper is een stuk koeler dan op de fiets. Dus kleed je liever iets warmer bij twijfel. Denk hierbij aan een muts, sjaal, handschoenen (neem deze eventuele mee in een rugtas) en als het echt koud is zeker een dikke jas. Bij kans op regen is het verstandig een poncho of regenjas mee te nemen.

foto bij Veelgestelde vragen
foto bij Veelgestelde vragen
foto bij Veelgestelde vragen

Kunnen we ook eten en drinken bestellen voor onderweg?
Je kunt bij ons iets te drinken en/of voorverpakte snacks kopen. Tevens kom je onderweg langs horecapunten waar versnaperingen kunnen worden genuttigd. 

Hoe lang kan ik rijden met een e-scooter?
Je kunt ongeveer 40-50 kilometer rijden met onze elektrische scooters. Het ligt er hierbij wel aan of je constant op maximale snelheid rijdt, in dat geval kan het iets minder zijn. De scooters geven een indicatie hoeveel stroom er nog is. De door ons uitgezette routes kunnen uiteraard prima gereden worden.

Wat als ik pech onderweg krijg?
Bij pech onderweg kun je bellen en zal onze servicewagen zo snel mogelijk arriveren om het probleem op te lossen of een andere scooter of accu te brengen.

Mag ik van de route afwijken?
De routes zijn uitgestippeld door mensen die bekend zijn in de gebieden en je langs de mooiste plekjes voeren. Bovendien zijn deze goed te rijden in de beschikbare tijd. Uiteraard is het geen probleem om af te wijken van de vaste routes, maar let hierbij wel op de beschikbare accuduur ๐Ÿ˜Š

Kan ik zelf tussentijds de accu opladen?
Nee, helaas niet. Hier is speciale apparatuur voor nodig en het opladen duurt vrij lang. Wanneer je de scooter een hele dag huurt, kun je tussendoor bij ons de accu komen wisselen, zodat je met een volle accu weer uren vooruit kunt!

Ontdek Drenthe ook eens op een andere manier!

Reserveren