4.9

92 klanten waarderen ons gemiddeld met 4.9 uit 5 sterren!

Touren in Drenthe logo
4.9 5 92
menu
Sfeerfoto Touren E-Choppers Drenthe

Oliedorp Schoonebeek

Een route vol leuke bezienswaardigheden en zeer geschikt voor kinderen! Je ziet prachtige monumentale boerderijen, de bekende olie "Ja-knikkers" en een oude luchtwacht-toren. Via het Dommerskanaal ga je naar centrum van Schoonebeek, waar je onderweg langs Het Smalspoor museum rijdt. Na eventueel een wandeling en even spelen in het Griendtsveenparkje met allerlei kleinvee en diverse zitjes en speeltoestellen kan je nog een terrasje pakken bij Camping Emmen of Cafe Rockefeller. Daarna stap je weer op om via Nieuw Schoonebeek  weer terug naar het startpunt in Weiteveen te rijden.

Uiteraard is ook deze route met een een-, of tweepersoons e-chopper te rijden maar ook per elektrische fiets of met de Fatbike. Je kan onderweg een picknick houden! er zijn diverse plaatsen om even een kleedje neer te leggen en te genieten van iets lekkers. Reserveer meteen een picknicktas mee!

foto bij Oliedorp Schoonebeek
foto bij Oliedorp Schoonebeek
foto bij Oliedorp Schoonebeek
foto bij Oliedorp Schoonebeek
foto bij Oliedorp Schoonebeek

Onze Schoonebeek route is ook zeer geschikt voor gezinnen of groepen met kinderen. Deze route voert niet alleen door de mooie Drentse plaatsen Schoonebeek, Nieuw Schoonebeek en Weiteveen maar onderweg passeer je ook het Smallspoor Museum en het Grientsveenparkje.

Smallspoor Museum

Eventueel is het mogelijk een (korte) tussenstop te maken bij het Smallspoor Museum. Hier is vanalles te zien zoals een tentoonstelling, oude kranen, de ouderwetse fijnfabriek en veel smallspoor treinen met diverse wagentjes. Uiteraard kan je ook een ronje rijden met een treintje. Lees hier meer over o.a. de openingstijden.

Grientsveenparkje

In dit deze kinderboederij welke onderhouden wordt door vrijwilligers uit de buurt kan je een rondje lopen langs allerlei dieren, zoals kippen, konijnen, reeën, geiten, ezels en zelfs eekhoorns. Bovendien zijn er diverse zitjes en vele speeltoestellen voor kinderen. De toegang is gratis maar een donatie wordt gewaardeerd! Lees hier meer info.

Zeker voor een e-chopper rit met kinderen in het gezelschap is het een prima idee om de de route Oliedorp Schoonebeek te kiezen!

Ontdek Drenthe ook eens op een andere manier!

Reserveren